steigers

Uw badkamer verbouwen of renoveren in 7 eenvoudige stappen

Het renoveren of verbouwen van een badkamer is een flinke klus. Daarom is het verstandig om voordat u aan het proces begint, goed na te denken over hoe u dit moet aanpakken. In deze blog helpen we u op weg met zeven eenvoudige stappen die u kunt nemen om uiteindelijk de badkamer te hebben waar u van droomt.

Stap 1. Inspiratie opdoen
Het allereerste wat u moet doen, is zorgen dat u weet wat u wilt. Dat doet u door inspiratie op te doen. Hierbij denkt u nog niet na over een eventueel budget. Het gaat er alleen om erachter te komen wat u verlangt. Zijn er dingen die u in uw huidige badkamer mist, of dingen die juist overbodig zijn? Ga eens lekker over internet surfen, kijk op Instagram of Pinterest, en zoek de voorwerpen en de stijl die u aanspreken.

Stap 2. Rondkijken
Als u geïnspireerd bent is het tijd om wat gerichter te gaan rondkijken naar wat er momenteel beschikbaar is in de winkels. Ga een kijkje nemen in sanitairwinkels, zodat u de kwaliteit kunt zien en ziet hoe duur alles is.

Stap 3. Onderzoek naar je huidige badkamer
Het is belangrijk een goed beeld te hebben van de ruimte waarin u gaat werken. Waar zitten de leidingen in deze ruimte, waar ligt de elektriciteit en hoe is de ruimte ingedeeld? Moeten er eventueel nog muurtjes worden gemaakt of juist afgebroken. En uiteraard: hoeveel ruimte is er? Past de badkuip die u in gedachten heeft eigenlijk wel?

Stap 4. Laat je plannen omzetten naar een tekening
Als u weet wat u precies wilt, is het tijd om een tekening te maken of laten maken. Dit kunt u zelf doen, of u kunt het laten uitvoeren door een sanitair expert, zodat u zeker weet dat alles helemaal in orde is en dat u zeker weet dat u straks tijdens het verbouwen niet tegen verrassingen aanloopt.

Stap 5. Opstellen van een budget
Hier is het van belang goed na te denken over de duurzaamheid van uw nieuwe badkamer. Het is namelijk goed mogelijk te bezuinigen op bouwproducten, maar de kans is ook dat deze dan minder lang meegaan. Uw badkamer is een vochtige ruimte, wat betekent dat deze plek nog jarenlang tegen vocht bestand moet zijn. Als u uw verbouwing of renovatie laat uitvoeren, dan is het van belang voordat u met uw uitvoerder gaat praten over het budget, zelf al een goed beeld te hebben van waar u financiële grenzen liggen voor dit project.

Stap 6. Zelf renoveren of laten verbouwen
De grootste kostenpost in een verbouwing zijn uiteraard de mensen die u voor u laat werken. Dus als u een groot deel van de verbouwing zelf uitvoert, dan kunt u veel geld besparen. Toch is dit een afweging tussen prijs en kwaliteit. Bij een professional bent u uiteraard verzekerd van een hogere kwaliteit dan wanneer u dit zelf doet. Toch kunnen prijzen tussen verschillende aanbieders verschillen en het is dus zaak om bij ten minste drie bedrijven een offerte aan te vragen. Hierbij kunt u ook kiezen voor een bedrijf dat al dan niet met duurzame materialen en technieken werkt, wat een groot verschil in de prijs kan betekenen.

Stap 7. Kopen
Als u al deze stappen heeft uitgevoerd is het tijd om alles in huis te halen. Soms kunt u geld besparen door veel dingen bij één winkel te kopen. Ook is het nu zaak over de logistiek na te denken, zodat u niet twee weken op tegels hoeft te wachten, terwijl het werk al is begonnen.

Hillebrand Bouw- en Klushulp in Franeker is een professionele sanitair expert en geeft u graag meer informatie of advies over de renovatie of verbouwing van uw badkamer. Neem contact op.